Films

Een Compactusgarage -  dé oplossing voor parkeerproblemen.

De Heemaf ontwikkelde eind vijftiger jaren een zogenaamde Compactus garage. Een mechanisme die ervoor zorgt dat auto's automatisch en efficient in een garage worden geparkeerd. In de Heemaf-Post van december 1958 meldt Heemaf de ingebruikname van de eerste Compactus-garage voor kleine en middelgrote auto’s in Hengelo.

Enkele jaren daarvoor heeft de onderneming reeds laten weten het fabricage- en verkooprecht voor de Benelux-landen te hebben verworven van een opbergsysteem dat zijnbakermat heeft in Zwitserland en aldaar met veel succes wordt toegepast.

 
Filmfragment van Youtube

Naast Heemaf aan de Bornsestraat was indertijd een garagebedrijf gevestigd en men was bereid om in een bestaande garagehal op proef een Compactusinstallatie voor auto’s te plaatsen. De autocompactus heeft vervolgens na het corrigeren van enkele kinderziektes vele jaren tot volle tevredenheid van de klant gefunctioneerd.

De Compactusgarage uit 1958 was zeer vooruitstrevend voor die tijd en zou zelfs nu een oplossing kunnen zijn voor het huidige parkeerprobleem, maar is jammer genoeg nooit een succes geworden.

Compactusgarage van Heemaf 1958

Bron: Archief Heemaf, Het Heim, Martien Pot.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

HHG Video Box

Gerelateerde items

Cloud tag

Laatste nieuws

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
7716557

Wie is online

We hebben 171 gasten en geen leden online

Our website is protected by DMC Firewall!