Op 6 juli 1905 houdt de Polytechnische School in Delft op te bestaan om over te gaan in de Technische Hoogeschool. Ter gelegenheid hiervan worden een aantal nieuwe studierichtingen ingesteld, waaronder de Elektrotechniek. De nieuwe studie ressorteert onder de Afdeling der Werktuigbouwkunde, Scheepsbouwkunde en Electrotechniek.

De ETV wordt bijna een jaar later opgericht, op 26 maart 1906, als dispuut van de werktuigbouwkundige studievereniging Gezelschap Leeghwater. Na één jaar telt de vereniging reeds 81 leden. Erkenning van de vereniging door H.M. Koningin Wilhelmina volgt in 1913. In 1919 wordt de zelfstandige Afdeling der Electrotechniek opgericht en maakt ook de ETV zich los van het Gezelschap Leeghwater. In het zelfde jaar vind er een excursie plaats van de Electrotechnische Vereniging Delft naar de Heemaf-fabrieken. Een andere excursie is in 1913 naar de TH in Delft.

De ETV bestaat vandaag de dag nog steeds. Klik hier voor een link naar de huidige website.

NL-ZlHCO 0464.2 505

Excursie 1913 naar de Technische Hogeschool in Delft. Hoogleraren Van der Bilt, Van Swaay en Feldmann en Nolen staan op deze foto, maar ook Rosskopf (directeur Transformatorenfabriek) Keus en de oprichter van de Heemaf, Rento Hofstede Crull. Geheel rechtsvooraan Willem Willink.

KIVI 1914 met Hofstede Crull

Midden met snor, Rento Hofstede Crull.

ETV 1919

Excursie Electrotechnische Vereniging Delft naar de Heemaf fabrieken in 1919. Op de foto o.a. Keus (2e van links zittend vooraan) Prof. Feldmann (zittend 7e van links) en rechts daarnaast Willem. Willink, vervolgens zittend 6e van rechts, F. Willink. Hofstede Crull staat niet meer op deze foto aangezien hij in 1919 Heemaf verliet.

Foto's ontvangen van Jaap Tuik. Bron: Historisch Centrum Overijssel te Zwolle
Bron: Wikepedia.

Plaats reactie


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto gallery Heemaf

Cloud tag

Laatste nieuws

Laatste reacties

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
6041662

Wie is online

We hebben 330 gasten en geen leden online

DMC Firewall is a Joomla Security extension!