Media

Begin 2014 kregen wij van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag het volgende bericht : " In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange termijn bewaren. Dat websites als 'digitaal erfgoed' het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003"

Dat onze website door de KB geselecteerd is, beschouwen wij als een kroon op het werk van Rudo Hermsen die hier zeven jaar geleden mee begonnen is.

Omdat de KB geregeld de up dates van onze websites zal opslaan voelen wij ons verplicht om hem goed te onderhouden. Hiervoor hebben wij behoefte aan een breder georiënteerd pallet van artikelen dan het huidige en nodigen daarom gastschrijvers uit een bijdrage te leveren.

Wij denken hierbij aan technische, bedrijfskundige en anekdotische verhandelingen, en afbeeldingen, met betrekking op de bedrijven die eens (of nu nog) een afdeling of dochter waren van het voormalige HOLEC concern. Dus bedrijven als HEEMAF, Holec Projects, Hazemeyer,  EMF Dordt, Smit Slikkerveer, Smit Nijmegen, Coq Utrecht, AFO Hattem e.a. Wij zoeken dus niet alleen technische verhalen, maar ook verhalen over uw werkzame tijd bij één van deze bedrijven.

De redactie behoudt zich het recht voor om artikelen te redigeren of niet te plaatsen. Contact vooraf is daarom wenselijk. Uiteraard zal de naam van de auteur vermeld worden en berust het copy right bij haar / hem. Wij vragen begrip voor het feit dat de middelen van ons genootschap ontoereikend zijn om een schrijversvergoeding te kunnen dragen.

De teksten kunnen worden aangeleverd als platte tekst (via e-mail) of een bijlage (word-document) voorzien van fotomateriaal (jpg of pdf).

Teksten (eventueel voorzien van fotomateriaal of documentatie) kunnen gestuurd worden naar: 

per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Per post:

Holec Historisch Genootschap
Binnenvaart 15
6642 CT  Beuningen (Gelderland).

KoninklijkeBibliotheekUnescoDigitaalErfgoed-kb

Bron: Tubantia

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste nieuws

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
7768602

Wie is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd