Onderstaande 3 schilderijen komen uit het archief van Systeem Coq. We weten nu wie het zijn. Wie weet meer te vertellen over deze personen op deze schilderijen ?

Ik heb onlangs een foto gekregen uit het archief van Coq Utrecht, die ik uitvergroot heb. De foto is gemaakt tussen 1917 en 1920 . 2 van de 3 commissarissen op de schilderijen staan daarop.

Alle drie schilderijen zijn geschilderd door de bekende kunstenaar Toon de Jong. Hieronder een korte biografie van deze kunstenaar.
http://www.devalk.com/kunstenaars/jong/jong.html

Graag reactie via het contactformulier midden boven op de pagina.
Rudo

Schilderij 1 Directielid Coq Utrecht Schilderij 1 Directielid Coq Utrecht

Commissaris J. Muijsken 1916-1920

 

Schilderij 3 Directielid Coq Utrecht Schilderij 1 Directielid Coq Utrecht

Commissaris Ir. E.A. Ducroo (1925-1953)

Hidde Nijland met een aantal commissarissen (1917-1920)

Hidde Nijland (geheel rechts) met een aantal van zijn commissarissen, waaronder 2 van bovenstaande personen op de schilderijen (1917-1920).

Van de andere commissarissen op de foto zijn wellicht mannen staand vooraan links en midden de andere 2 oprichters van Coq Utrecht, dus  H.C van der Lely en de oom van Hidde Nijland, A.C. Volker.

Schilderij 2 Directielid Coq Utrecht

Op bovenstaand schilderij stond de naam van Prof. G.A.P. Weijer en het jaartal 1953 vermeldt. Prof. dr. G.A.P. Weijer was van 1934 tot en met 1937 lid van de Volksraad van Nederlands-Indië en voorzitter van de Ondernemersraad voor Nederlands-Indië. Na de Japanse bezetting was hij nauw betrokken bij de wederopbouwplannen voor Nederlands-Indië. Waarschijnlijk is hij directielid of commissaris van Coq Utrecht geweest en is dit schilderij bij zijn pensionering (1953) gemaakt.

Bron: Archief Coq Utrecht.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste nieuws

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
7771503

Wie is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Our website is protected by DMC Firewall!