Dhr. Piet Verheijen stuurde mij onderstaande foto's van zijn zwager Peter Looijs. Peter Looijs was een zgn. "Politietroeper". In 1940 controleert hij een auto met nummer GZ 37200 en toevallig is dit door collega's op de foto gezet. De eigenaar van deze prachtige auto bleek Hidde Nijland uit Laren N.H. te zijn, de toenmalige directeur van Systeem Coq in Utrecht.

Peter Looijs was in periode 1939-1940 ingedeeld bij het Korps Politietroepen (Ptr). Hij was gelegerd in een barak aan de Rijksweg in Nederweert, waar de politietroepen al sinds 1936 huisden. Nederweert maakte deel uit van de Peel-Raamstelling. De Groep Nederweert van de politietroepen bestond uit 47 man en beschikte over 5 kanonnen, 5 kazematten no. 2 en 6 zware mitrailleurs. Ze had als voornaamste taak het bewaken van rivierkazematten en van de kunstwerken ofwel bruggen over het Wessems kanaal, de ZuidWillemsvaart en de Noordvaart: de kanalendriesprong nabij Ospel. Ook het kanaleneiland stond onder hun gezag. Looijs ontmoette de familie van Frans Verheijen die aan de Wessemerdijk woonde en kreeg – met hulp van negenjarig broertje Piet - verkering met dochter Leen.

Hidde Nijland wordt gecontroleerd door een Politietroeper (1940)

Peter Looijs controleert in 1940 een auto op de brug bij Kelpen (Kanaal Wessem Nederweert). De auto was van Hidde Nijland.
Peter Looijs met zijn vrouw Leen rond 1940
Peter Looijs en zijn vrouw Leen (rond 1940)

Bron: Piet Verheijen Meer info over de "Politietroepers". Klik HIER.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste nieuws

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
7771530

Wie is online

We hebben 230 gasten en geen leden online

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd