Eind 2014 kreeg ik contact met dhr. Grintjes uit Driebergen en hij reageerde naar aanleiding van mijn zoektocht naar fotomateriaal van EMF Dordt. Zijn vader Jan Grintjes werkte van 1919 tot en met 1970 bij EMF Dordt, dus 51 jaar ! Hij maakte bijna de hele historie van EMF Dordt mee. "Electromotorenfabriek Dordt" werd opgericht in 1911 door Willem Benjamin Smit, werd overgenomen door Smit Nijmegen, kwam in handen van de HOLEC en moest de deuren sluiten in 1977. Dhr. Grintjes liet mij een prachtige collectie foto's zien vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw tot en met de overname door HOLEC in 1969. Hij doneerde de foto's aan het Holec Historisch Genootschap, waarvoor wij hem erg dankbaar zijn. De hoeveelheid foto's is nogal veel en daarom zal ik van tijd tot tijd een serie foto's plaatsen.

Jan Grintjes werkte in 1934 als administratieve kracht bij de boekhouding.

J. Grintjes begon op zijn 14e jaar als jongste bediende bij EMF, vervolgens werd hij overgeplaatst naar resp. de afdeling Kostprijzen en Lonen, de afdeling Correspondentie en Verkoop en de Boekhouding. Hij eindigde als verkoopleider van het door de EMF overgenomen technisch bureau de Goede en Huf, later genoemd verkoopkantoor EMF Dordt in Amsterdam. Deze dependance was eerst gehuisvest in de Rozenstraat in de Jordaan en later op de begane grond en souterrain van het prestigieuze gebouw "het Kolkje" op de Nieuwezijds-Voorburgwal. In 1953 verhuisde de hele familie naar Badhoevedorp vanwege zijn promotie als verkoopleider in Amsterdam. 

 

Getuigschrift voorzien van de handtekening van directeur Boogaert.

 

 

 

In 1969 was J.A. Grintjes 50 jaar in dienst bij EMF Dordt en vierde zijn gouden jubileum. Fotomateriaal en knipsels, bron: Th. Grintjes.

Meer volgt....

{jcomments off}

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste nieuws

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
7700754

Wie is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

DMC Firewall is a Joomla Security extension!